English

































Novica

SVOBODNI FESTIVAL 2012, Mursko središče, Hrvaška, 4.-8. julij 2012
04.07.2012 10:00
SVOBODNI FESTIVAL 2012, Mursko središče, Hrvaška, 4.-8. julij 2012

2012.slobodnifestival.info

Kraj in čas:
4.-8- julij 2012
Mursko središče, Hrvaška
www.mursko-sredisce.hr

Na turistični lokaciji CIMPER
www.cimper.com.hr/page.php

Svobodni festival je svoboden in odprt prostor, kjer lahko ljudje delijo in izmenjujejo svoje znanje in izkušnje s področja odprtih praks, kot so: odprtokodna programska oprema, odprte tehnologije, dostopna in čista energija, neomejena zabava, svobodno razmišljanje, svobodni mediji,… Svobodni festival prinaša energijo neskončnih možnosti – je brez strogo začrtanega programa, udeleženci so od samega začetka naprej vabljeni, da prispevajo svoje ideje preko Wiki platforme. Avtonomni center iz Čakovca pa bo tam, da jim te ideje pomaga sestaviti in priskoči na pomoč z osnovnimi logističnimi potrebami. Svobodni festival ima tako le nekaj strogo začrtanih rokov: enega za seminar Workshopology, ki ga načrtujemo okrog poldneva ter predviden čas za zajtrk, kosilo in večerjo. Preostali del urnika je namenjen delavnicam, predstavitvam, sodelovanju in druženju.

Svobodni festival je dogodek za ljudi svobodnega razmišljanja – organizatorje, izvajalce delavnic, kreativce, umetnike in aktiviste, ki se srečajo z namenom izmenjati znanja s svojih področij, pa tudi metode, ki jih podpirajo. FF6 predstavlja delavnice v nestrukturirani obliki ter kombinacijo delavniških strategij za nove ustvarjalne rezultate.

Simpozij "WORKSHOPOLOGY" (DELAVNIČARSTVO) se dotika vprašanj, kot so: kdo je 'delavničar' in zakaj? Zakaj potrebuje 'delavničar' prostor za svoje delo in kakšen prostor je to? Kdo ponuja dobra izobraževalna prizorišča za izvajanje in sodelovanje na delavnicah? Zakaj sploh imeti delavnice v digitalni eri? Kdo obiskuje vse delavnice, ki so na voljo na svetu? Zakaj neformalno izobraževanje? Itd.

Festival prav tako ponuja druge kreativne dogodke, kot so koncerti, spiritualno zdravljenje, zabava, odprtokodno znanje, umetniške intervencije in performansi, privlačni izleti v čudovito naravo ter priložnost za spoznavanje lokalne kulture in zgodovine. Je odlična priložnost, da preživite nekaj čudovitih poletnih dni v kraju Mursko Središče na severu Hrvaške, tik ob meji s Slovenijo. Udeleženci bodo uživali gostoljubje lokalnega hotela Cimper in njegove ponudbe, vključno s športnimi in prostočasnimi aktivnostmi ter zgodovino varjenja piva, delali pa bodo na prostem, obkroženi z naravo in drevesi, pod šotori namenjenimi delavnicam, predstavitvam, otroškemu igrišču, …

Delavnice se bodo pričele s kratko, pet minutno predstavitvijo teme, njenega namena in uporabnosti ter razlago zakaj ta tema pomaga promovirati svobodne prakse in kaj je potrebno, da bi jim ljudje sledili. Po predstavitvi bo 'delavničar' predlagal kraj in čas srečanja tistih, ki jih tema zanima. Skupaj se bodo torej domenili, kje bo potekala delavnica, kako dolgo in ob katerih dnevih bo potekala ter pričakovane rezultate.


SIMPOZIJ WORKSHOPOLOGY (DELAVNIČARSTVO)
Tema: združeno delo učiteljev in učencev, za doseganje učenja

Delavnice so popularen in enostavne način, kako se opiše interaktivna ali praktična aktivnost, pri kateri se nekaj naučimo ali pridobimo določene spretnosti. V sodobnem času, v katerem živimo, je veliko samooklicanih delavnic. Ostaja pa vprašanje, kaj je to dobra delavnica? Na simpoziju WORKSHOPOLOGY (DELAVNIČARSTVO) bodo sodelovali strokovnjaki, odprt pa je za javno udeležbo in sodelovanje.
Prvič se je WORKSHOPOLOGY (DELAVNIČARSTVO) odvijalo na mednarodnem festivalu Kiblix v Mariboru leta 2011.

Več informacij: Kruno Jošt
Autonomni centar – ACT, Čakovec, Hrvaška

E-pošta: kruno.jost@actnow.hr
Telefon: +385/40/390-047
Fax: +385/40/390-048
Mobilni telefon: +385/992591661
Splet: www.actnow.hr



<- Nazaj na: Novica

Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org