English

































Novica


YOUP@ - srečanje v Španiji
24.05.2010 11:00
V okviru mednarodnega projekta YOUP@ - Mladi, participativna demokracija in mediji (Youth Participatory Democracy and The Media) bo med 24. in 28. majem 2010 v Bilbau (Španija) potekalo srečanje mladih in njihovih mentorjev iz Slovenije, Velike Britanije in Španije. Namen srečanja je realizacija simulacije mladinskega parlamenta, celotno dogajanje pa bo predstavljeno z dokumentarnim filmom in sprejetjem resolucije.

Namen projekta YOUP@ - Mladi, participativna demokracija in mediji je pritegniti mlade k sodelovanju v političnih procesih in sooblikovanju evropske demokracije.

Izhodišče projekta predstavlja dejstvo, da dandanes obstaja velika praznina med mladimi in demokratičnim procesom, kar botruje vse manjši udeleženosti mladih na lokalnih, državnih in evropskih volitvah. Vse večja izključenost mladih iz sodelovanja pri oblikovanju demokracije posledično vodi tudi v vse manjšo zastopanost mladih v demokratičnem procesu. Na dolgi rok lahko to pripelje do neučinkovitega demokratičnega sistema, v katerem se bo izgubila temeljna sistemska vrednota, in sicer dobrobit ljudi. Takšno stanje predstavlja grožnjo obstoju demokracije in njene legitimnosti.

Partnerske organizacije projekta smo si zastavile ključna vprašanja vezana na omenjeno tematiko, s katerimi želimo raziskati, zakaj mladi sodelujejo v demokratičnih procesih v tako skromnem obsegu. K sodelovanju želimo pritegniti čim večje število mladih in mladinskih organizacij, ki bi s svojimi odgovoril osvetlili problematiko, hkrati pa to pomeni njihov začetek participativnosti v demokraciji.


Hkrati vas prijazno vabimo, da obiščete projektni portal http://www.youpa-project.eu ter podate svoje mnenje na odprta problemska vprašanja. Prav tako pozvamo vse, ki imate profil na Facebooku, da med svoje prijatelje dodate tudi facebookov profil projekta:
(www.facebook.com/pages/Youp/10150128274155274?ref=ts*)


Partnerski konzorcij:

- European Multimedia Forum 8EMF) - Velika Britanija
- Kulturno izobraževalno društvo KIBLA - Slovenija
- Institute for Conflict Research (ICR) - Velika Britanija
- Mirovni inštitut - Slovenija
- KAEBNAI - Španija
- FAHZ - Španija



Info:
Dejan Pestotnik
dejanx@kibla.org
telefon: 02 229 40 12, 02 229 40 21

<- Nazaj na: Novica

Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org