English

































Novica


Mednarodni festival KIBLIX, Maribor, Slovenija
10.11.2011 11:00
KIBLIX 2011
Izobraževanje. Delavnice. Instalacije. Performansi. Predstavitve. Laboratorij.

KIBLIX Laboratorij se začne 10. novembra z delavnicami, med festivalom v KIBLI postavljen laboratorij DIY makeaway z mini-delavnicami skupine SGMK iz Švice: BitBadge, SMD Theremin ali MenAtWork (več na http://www.youtube.com/watch?v=Tw_TLKE_6_U
ter omnimorph4D Fabienne Mayer in Marca Widmerja iz Švice: izdelaj svoj video-stroj – video obdelava z odprtokodnimi programi kot so Puredata, s pomočjo GEM, PDP-pidip ali Gridflow, skuhaj svoj 'plastiline’ – alkimistično ustvarjanje s starodavnimi recepti in skritimi formulami.
Strokovne delavnice bodo potekale od 15. novembra dalje v prostorih MMC KIBLA.

>> Prijava in delavnice na www.kiblix.org
KIBLIX 2011 – izobraževalni program – festival kot laboratorij – bo osredotočen predvsem na izobraževanje, praktično ustvarjanje, sodelovanje, in souporabo znanja. Tako izobraževalni program po eni strani nagovarja še neuveljavljene umetnike k sodelovanju na strokovnih / naprednih delavnicah in razstavljanju izdelkov v času festivala, po drugi strani pa poziva javnost in mladino k številnim mini-delavnicam na temo zabavnih in igrivih tehnoloških in umetniških projektov.

>>Festival kot laboratorij od 10. do 23. novembra
KIBLIX 2011 festival – festival kot kulturni performans – želi postati platforma, kjer bodo umetniki - lačni znanja o tem, kaj počnejo in mislijo raziskovalci, ter raziskovalci – željni znanja o tem, kako se umetniški eksperimenti združujejo v raziskovanju, diskutirali in delili svoje ideje.

>> Otvoritev festivala KIBLIX + MFRU: v petek 18. novembra
performans Nara Pfister & Mirzlekid, glasbeni nastop Tim & Puma Mimi

>> festival kot kulturni performans od 18. do 23. novembra

>> Simpozij Workshopology – znanost delavničarstva 19. in 20. novembra
Kaj neki pomeni 'znanost delavničarstva'? Težko vprašanje, se strinjate? Izraz 'delavnica' navadno označuje interaktivne in praktične dejavnosti, iz katerih se lahko kaj naučimo ali razvijemo določene spretnosti. V sodobnem svetu kjer živimo, je veliko samo-oklicanih delavnic. Kljub temu pa ostaja odprto vprašanje, kaj so značilnosti dobre delavnice. Kako jih razviti in izvesti? Gre za znanstveno-umetniški proces ustvarjanja, z več rezultati, ki se med seboj ne prekrivajo povsem.  
'Workshopology' simpozij o znanosti delavničarstva bodo predstavili strokovni udeleženci, odprt bo za javno opazovanje in udeležbo; pravzaprav bo to sestanek kjer bodo ljudje, ki se ukvarjajo z različnimi aktivnosti na delavnicah, sami analizirali svoje dejavnosti. Voditelja Bojan Markičevič in Marc Dusseiller


Partnerski Festival MFRU bo vzporedno potekal v Mariboru. V slogu dolge tradicije mednarodnega festivala računalniških umetnosti pripravljajo zanimiv program a/v performansov v sodelovanju z Optofonico (NL) kakor tudi razstave in predstavitve številnih slovenskih umetnikov.

Več na http://www.mfru.org/
>> MFRU 18–26. november 2011


Partnerji in sponzorji







<- Nazaj na: Novica

Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org