English

































Novica


Aktualna mednarodna tekmovanja za mlade multimedijske ustvarjalce
07.06.2010 15:30
1. EUROPRIX - Nagrada v multimediji 2010

2. WSYA - Nagrada za mlade ustvarjalce v okviru vrha Organizacije
združenih narodov
___________________________________________________________________________

Iskani: Najbolj kreativni multimedijski obiskovalci!

EUROPRIX - Nagrada v multimediji, vodilno evropsko tekmovanje za mlade kreativne multimedijske oblikovalce je odprto za sodelovanje. Kreativni ustvarjalci lahko sodelujete do julija, nagrade pa bodo podeljene novembra v avstrijskem mestu Graz – »kandidat za mesto oblikovanja«.

www.europrix.org

EUROPRIX vabi k sodelovanju mlade kreativne talente do 30 let, ki delate na področju oblikovanja medijev in e-vsebin. Tekmovanje je osredotočeno na inovacije, ustvarjalnost in izvirnost, kar pa EUROPRIX razlikuje od drugih tekmovanj. Glavna ideja tekmovanja je spodbujanje vrhunskih mladih talentov iz cele Evrope ter vzpostavitev vseevropske platforme za spodbujanje najboljših multimedijskih projektov. Poleg priznanih nagrad EUROPRIX nudi mednarodno mrežo študentov, producentov in predavateljev.
EUROPRIX – Nagrada v multimediji je letos organizirana že 13tič in vabi k sodelovanju študente in mlade strokovnjake iz 38 držav.

Vsi, ki se letos prijavljate prvič lahko prijavite dela brezplačno!
Ustvarjalnost in inovacije je potrebno spodbujati kot ključ za osebni in gospodarski razvoj v gospodarsko težkih časih.

9 Kategorij + 3 nove posebne nagrade

Projekti se lahko uvrščajo v naslednje kategorije: online / spletni projeki; offline projekti / interaktivni DVD; mobilne vsebine in aplikacije, igre, računalniške grafike & design, interaktivne instalacije; online & digitalni video / TV, orodja za urejanje vsebin in oblikovanje vmesnikov, animacije.
Vsi projekti so lahko dodatno registrirani glede na njihov „poslovni“ in njihov „kreativni“ format.
Novo v letu 2010: EUROPRIX-ova posebna nagrada „ Inovativni multimedijski koncepti“ Doslej so le končani in tržni projekti bili upravičeni do sodelovanja; zdaj pa lahko s to posebno nagrado „kreativnosti“ vstopite tudi z inovativnimi koncepti.

30 ekip, uvrščenih v finale, bo prejelo povabilo za Multidedijski Festival EUROPIX v avstrijskem Grazu. Finalisti boste med drugim imeli možnost videti javno predstavitev projektov na festivalu, video predstavitve projektov s sodelovanjem z avstrijsko BROADCASTING CORPORATION Styria, predstavitev na gala večeru, predstavitev projektov v publikacijah EUROPRIX, na svetovnem spletu, kakor tudi aktivno sodelovali v evropskih mrežah mladih, kreativnih producentov.


Bodimo uspešni skupaj!

EUROPRIX je pomemben korak predvsem med mladimi multimedijskimi ustvarjalci, ki so z nagrado našli uspešno pot do svoje poklicne neodvisnosti ali pa so s pridobljeno javnostjo prišli do potencialnih delodajalcev.

DATUMI TEKMOVANJA:
KICK OFF April 2010, MIPTV, Cannes, Francija

ROK ZA PRIJAVO: 1.Julij , 2010
Prijava preko spleta: www.europrix.org

EUROPRIX ŽIRIJA September 2010
Izbor zmagovalcev strokovne žirije
Razglasitev nominirancev do konca septembra

GALA & FESTIVAL 11. – 13. November 2010, Graz
Podelitev nagrad: 13. November, Dom im Berg Graz


EUROPRIX Multimedia Awards organizira Mednarodni center za nove medije (ICNM). ICNM je neprofitna organizacija, s poudarkom na izbiri in spodbujanju vrhunskih interaktivnih medijskih vsebin. EUROPRIX in Festival podpirajo Zvezno ministrstvo za gospodarstvo, družino in mladino Republike Avstrije, Zvezno ministrstvo za znanost in raziskave, mesto Graz, Štajerska gospodarska zbornica in Kreativne industrije Styria.

Partner v Sloveniji:
Kulturno izobraževalno društvo KIBLA

Informacije:
Dejan Pestotnik
dejanx@kibla.org





WSYA odpira natečaj 2010!

SODELUJ V AKCIJI MDGs-a (razvojnih ciljih tisočletja)! WSYA še enkrat vabi mlade kreativne ustvarjalce, oblikovalce e-vsebin, pisce in blogerje iz celega sveta, da predstavite svoje online-projekte v mednarodnem multimedijskem tekmovanju in s tem z uporabo svetovnega spleta in mobilnikov postavite Organizaciji združenih narodov (OZN) razvojne cilje tisočletja (MDGs)!

OPIS PROJEKTA– svetovni natečaj za najboljšo prakso v podporo za boljši svet
WSYA izbira in promovira najboljše prakse na področju e-vsebin in tehnološke ustvarjalnosti, ki kažejo potencial mladih za oblikovanje izjemnih digitalnih vsebin in služi kot platforma za ljudi iz vseh držav članic OZN, da sodelujete skupaj v prizadevanjih za zmanjšanje revščine in lakote ter da vplivate na izboljšanje zdravja, neenakosti med spoloma, pomanjkanje izobrazbe, pomanjkanje dostopa do pitne vode in zmanjšanje uničevanje okolja.
WSYA je torej po eni strani izložba v svet za mlade ustvarjalce e-vsebin, novinarje in pisatelje in inovatorje na področju novih tehnologij, kakor tudi prispevek na svetovni ravni za reševanje problema revščine, varstva okolja, znanja in spodbujanja mladih.
Tekmovanje za Mladinsko nagrado svetovnega vrha OZN poteka v vseh državah članicah Organizacije združenih narodov, skozi omrežja držav članic World Summit Award (WSA), OZN globalne zveze za IKT, sodelujočih agencij in organizacij, vlad in nevladnih organizacij, mladinskih organizacij in vse drugih zavezanih k motivaciji projekta.
WSYA je letos organizirano kot nadaljevanje dejavnosti Svetovnega vrha o informacijski družbi in njenega akcijskega načrta vse do leta 2015 s posebnim poudarkom na pregledu razvojnih ciljev voditeljev držav in vlad septembra 2010. To bo potekalo v petih kategorijah plus ena. Finalisti in zmagovalci kategoriji boste povabljeni k WSA dogodkom septembra 2010 v New York na sedež OZN.

Prijavni obrazec je na voljo od 19. aprila do 20. junija 2010 na spletni strani www.youthaward.org

Online projekti mladih pod 30 let se lahko predložijo v naslednjih šestih kategorijah:
- Boj proti revščini, lakoti in bolezni!
- Izobrazba za vse!
- Moč za ženske!
- Ustvari svojo kulturo!
- Bodi zelen( varuj okolje) Go Green!
- Prizadevati si za resnico!

WSYA ŽIRIJA IN DATUMI DOGODKOV 2010
19. april – 27. junij Spletna registracija
30. junij – 7. julij  prvi krog: Spletna žirija
19. julij – 25. julij drugi krog: Spletna žirija
Konec julija določitev zmagovalcev WSYA 2010
18. -22. September WSYA 2010 dogodki za zmagovalce v UN MDG

Partner WSYA in članica WSA v Sloveniji:
Kulturno izobraževalno društvo KIBLA

Informacije:
Dejan Pestotnik
dejanx@kibla.org

www.youthaward.org
wsya@icnm.net

<- Nazaj na: Novica

Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org