English

































Novica


Delavnica z Johannesom Birringerjem
19.06.2010 11:00
KID Kibla vas v soboto, 19.6., med 11.00 in 14.00 vabi na delavnico z Johannesom Birringerjem, priznanim ustvarjalcem in profesorjem uprizoritvenih tehnologij (DAP-Lab, Šola za umetnost Brunel) iz Londona.

Cilj delavnice je razvijati sodobne metode sodelovanja na področju skladanja in koreografije s pomočjo multimedijskih metod snovanja mizanscene.
V okviru delavnice bodo prikazani procesi skladanja in oblikovanja/režije za digitalne performanse, ki vključujejo različne tehnike in koncepte vizualnih, aranžiranih ali improvizacijskih interaktivnih performansov, rabo kamere in digitalnih projekcij, gibanja, zvoka in oblikovanja s sintezo procesiranja v realnem času. Udeleženci bodo s pomočjo živih in vnaprej posnetih prirejenih podob in interaktivnega programiranja raziskovali tehnike “fizične kamere” ter rabo projekcij in razsvetljave v performansu.
Birringer bo z udeleženci delil svoje izkušnje in znanje, ki jih je pridobil v različnih kulturnih okoljih, v projektih strokovnega sodelovanja in raziskovalnih okvirih. Delavnica bo vsebovala primere in navezave na mednarodne uprizoritvene projekte, koreografske sisteme, postavitve in prostorsko specifične performanse.

Udeležba je omejena na 12 umetnikov. Priporočeno je, da vsak udeleženec, če je mogoče, s seboj prinese vadbena oblačila in svoj prenosnik ter druga elektronska orodja (kamero, snemalnik, glasbene inštrumente itd).

Zahtevane spretnosti: Izkušnje s performansi in srednja/visoka stopnja usposobljenosti za uporabo avdiovizualnih tehnologij in/ali programiranja. Delavnica je posebej namenjena tistim, ki že delajo s tehnologijo, vendar si želijo izboljšati svoje spretnosti in odkriti nove perspektive.

Udeležba na delavnici je brezplačna. Prosimo za predhodne prijave na: majav@kibla.org


<- Nazaj na: Novica

Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org