English

































Novica


Tanja Vujinović / Oscilorama - otvoritev razstave
03.07.2009 20:00
Tanja Vujinović / Oscilorama
Multimedijska razstava, Galerija Kibela (MMC Kibla) in Glavni Trg, Maribor
objekti v javnem in razstavnem prostoru, elektronske komponente, računalniki

Kibela vas v petek, 3. 7. 2009, ob 20. uri vabi na otvoritev razstave Tanje Vujinović Oscilorama , ki bo na Glavnem trgu pred Komunikacijsko informacijsko točko KIT (Glavni trg 14).

Oscilorama je sestavljena iz več tekstilnih in PVC objektov, v katere so vgrajene različne elektronske komponente.

Oscilorama uteleša lastnosti elektronskih domačih ljubljenčkov, s pomočjo katerih vstopa vse več sofisticiranih odzivnih funkcij v polje intime kot posrednik med tistim zunaj nas in nami. Vgrajene funkcije, ob posredovanju očesu nevidnih elektronskih komponent, vzpostavljajo sisteme, ki so po svoji zunanjosti vabljivi in zapeljivi, s pomočjo dopadljivih vmesnikov, vrste senzorjev in z vključevanjem funkcije dotika pa dnevno vplivajo na naše delo, način bivanja, socialno življenje in zabavo.

Signal s kamere, ki se nahaja na objektu-balonu, ki lebdi na prostem v javnem prostoru, se neprekinjeno prenaša v zbirno postajo, kjer se signal procesira s pomočjo posebej za to narejenega računalniškega programa; vse, kar se v kadru dogaja, se prevaja v algoritmične vrednosti, ki generirajo zvočni in video signal v realnem času v galeriji – rezultat je zvočno-vizualna kompozicija, ki jo generirajo mimoidoči. Taktilno avdio-vizualno okolje Oscilorama dopolnjujejo plišasti in plastični objekti v galeriji, ki sodelujejo pri generiranju naključnih podatkov.

Oscilorama pripada ciklu del Diskretni dogodki v hrupnih domenah. Cikel sestavljajo taktilno-sonični objekti ali okolja, ki s pomočjo nelinearnih video in zvočnih povezav, (re)kodirajo dogodke v podatkovne tokove zvočno-vizualnih tekstur.

Tanja Vujinović je vizualna umetnica in umetnica zvoka. Njeno delo obsega multimedijske objekte ter zvočna in video dela. Trenutno dela na Diskretnih dogodkih v hrupnih domenah - taktilno-soničnih objektih ali okoljih, sestavljenih iz več nelinearnih video in zvočnih sistemov, ki (re)kodirajo dogodke v podatkovne tokove zvočno-vizualnega hrupa. Njena avdio-vizualna dela in instalacije so bile razstavljane v številnih muzejih, galerijah, na medijskih in filmskih festivalih v Evropi in ZDA, vključno z Muzejem sodobne umetnosti v Denverju, Kunst Palast Muzeju v Düsseldorfu, v Muzeju sodobne umetnosti v Strasbourgu; v galeriji Kunsthaus v Meranu v Italiji in v Mednarodnem forumu Medienturm v Gradcu v Avstriji. Njena dela so bila del številnih skupinskih razstav, kot so Madrid Abierto, projekt Euroscreen21, projekt Ctheory Multimedia NetNoise in Web bienale v Istanbulu. (www.exstat.org)

Oscilorama, 2009 / Avtorica: Tanja Vujinović / Izvršni producent: Jan A. Kušej / Tehnična realizacija: Tanja Vujinović, Lenart Kranjc, Blaž Stepišnik (Hovercraft d.o.o.), Jan A. Kušej / Projekt je sponzorsko podprlo podjetje Protrans d.o.o. / Produkcija: KID Kibla in Zavod Exstat, www.exstat.org

Razstava bo na ogled do 11. 7. 2009.

Vabljene in vabljeni! Vstopnine ni.

Kibela, prostor za umetnost, je odprta vsak dan od 9.00 - 22.00, v soboto od 16.00 - 22.00, v nedeljo zaprta.

Program KID KIBLA podpirajo Ministrstvo RS za kulturo, Mestna občina Maribor in Urad za mladino RS. KIBLA je del Mreže multimedijskih centrov Slovenije M3C.


Info:
Maja Vuksanović
majav@kibla.org
02/2294022


<- Nazaj na: Novica

Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org