English

































Novica


Izšel je novi FOLIO!
26.08.2011 09:00
FOLIO, časopis za sodobno umetnost kulturo in veselje do življenja / Magazine for contemporary art, culture and the joy of life, letnik / Volume 3 (2011), No. 1-4 Maribor, Slovenia, ISSN 1855-8976

Izdajatelj časopisa: KID KIBLA / Publisher: ACE KIBLA Maribor

Prva dva intervjuja s Petrom T. Dobrilo in z igralcem Urošem Kaurinom posvečamo umetnosti, kulturi in Mariboru kot evropski prestolnici kulture 2012. Animacija, risba in film so teme, ki na različne načine, z različnimi sogovorniki, osvetljujejo feminizem, duha časa in preteklost, aktivizem in umetniške intervencije – te pa od lokalnih do globalnih, z akcijami mehkega terorizma Marka Breclja, feminizmom  in ArtFem.TV, Arktiko in Antarktiko v pogovoru z Markom Peljhanom, permakulturo. O letošnjem festivalu transmediale lahko preberete intervju z njegovim umetniškim direktorjem Stephenom Kovatsem, Beneški bienale ocenite s pozicije gledalca, seznanite se z režiserjem animiranega filma Skrivnost iz Kellsa, Tommom Moorom, v sredico smo postavili dela Marka Jakšeta  … naj vas privabijo k branju in listanju po zajetnem zvezku letošnjega Folia imena umetnic in umetnikov v kazalu.

V ospredje letošnje izdaje posebne številke časopisa Folio postavljamo dvajset sodelavcev s prispevki, prav toliko fotografov in virov slikovnega gradiva, predvsem pa več kot trideset predstavljenih umetnic in umetnikov, projektov, slik, kipov, multimedijskih predstavitev, ki bodo na papirju živele naprej svoje tiskano življenje. (Snežana Štabi, urednica časopisa Folio)

FOLIO 2011


Folio je brezplačnik. Informacije o dostopnosti na:
http://www.kibla.org/dejavnosti/folio/distribucija/

<- Nazaj na: Novica

Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org