English

































Novica


Tanja Radež: Zbirka zbirk
11.05.2012 20:00
Vabimo vas na otvoritev razstave Tanje Radež z naslovom Zbirka zbirk v petek, 11. maja 2012 v MMC KIBLA, prostor za umetnost KiBela ob 20. uri.

Tanja Radež kot oblikovalka v slovenskem prostoru ustvarja že več kot dve desetletji. Kot živo, izrazito žensko bitje, ki aktivno deluje v sodobnem času in prostoru, je z vso ljubeznijo zazrta v urbano arheologijo polpreteklosti. V njenih kolumnah z imenom Ostalgije za revijo Ambient – prva je prav o nekdanji mariborski čajnici – slikovito opisuje občutenje oblik, vonjev in okusov, vpetih v  družbo, kot spoštljivi del kulture življenja. Ustvarja knjige, ilustracije, priznanja, celostne podobe, ambiente, urbane postavitve ter marsikaj, na kar se pogosto navadimo in navežemo. Razstava zbira in prebira zbirke, ki zrcalijo izgubljeno, odprašeno, estetike-humorja-in-ljubezni polno kulturno dobo. Tudi njena dela so skozi leta postala zbirke – kar 18 rokovnikov ali 14 podob za festival Mladi levi. Za to priložnost nastaja serija plakatov z naslovom Samouresničljive prerokbe, ki na sproščen način neobremenjeno predstavljajo slogane in parole, ki zaznamujejo njeno življenje.

“Tovarniške trgovine so za amaterske urbane arheologe neka posebna strast. Ponavadi so v nezanimivem na pol zapuščenem krilu tovarne, urejene so kot malo boljše skladišče, z njimi dolga leta upravlja ista oseba, pogosto je to nekdo v karirasti srajci in modri halji. Obiskujejo jih zaposleni v tovarni, okoliški prebivalci, odvisneži od izdelkov, ki so naprodaj, in čudaki. Vsekakor tovarniške trgovine gostijo obiskovalce, ki so popolnoma pripadni. V teh trgovinah je vonj po turški kavi nekaj običajnega. Izdelki, ki so na prodaj, so praviloma poceni in imajo pogosto tudi napake. Prodajajo jih tudi na kile, če jih je mogoče stehtati.“ Tanja Radež iz kolumne za Ambient

Vljudno vabljeni! Vstopnine ni.

Razstava bo na ogled do 3. 6. 2012

11. maj – 3. junij 2012
Odprtje: 11. maj 2012 ob 20. uri
KiBela / KIBLA Maribor

KiBela, prostor za umetnost, je odprta vsak delovnik in ob sobotah od 9. do 22. ure, v nedeljo je galerija zaprta.

Podpora: Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport, Mestna občina Maribor, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo v okviru OP IPA SI-HR 2007–2013, Urad za mladino RS in EU agencije (EACEA, Program Kultura, Leonardo da Vinci, Mladi v akciji, Bruselj).

<- Nazaj na: Novica

Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org