English

































Novica

Startup müsli #1
28.02.2012 19:00
Startup Müsli
28. februar ob 19. uri

V torek, 28. februarja ob 19. uri, se bo v MMC KIBLA pričel prvi iz serije večerov Startup müsli. Gostil jih bo Tine Poštuvan, direktor podjetja Drugi vid, prvi gost pa bo podjetnik Davorin Gabrovec, soustanovitelj podjetja Zeppelin, ki ima sedež v Silicijevi dolini.

Davorin Gabrovec je podjetnik že več kot 10 let. Bil je soustanovitelj in direktor ptujskega podjetja Intera, ki je tudi finalist Zlate niti, direktor spletne agencije Refresh in soustanovitelj ter direktor globalnega podjetja Flowr. Njegov zadnji startup je Zeppelin, s Tinetom Poštuvanom pa bosta govorila o startupih, tehnologijah, podjetniških napakah in o tem, kako uspeti v globalni džungli novonastajajočih internetnih podjetjih.

Vabljeni!



Termin: 1 krat na 14 dni
Čas:
Tema: predstavitve slovenskih IT podjetij

Startup müsli so dogodki, ki jih bomo organizirali s start-up entuziasti iz Slovenije v sodelovanju s Podjetniškim inkubatorjem Univerze v Mariboru. Dogodki bodo namenjeni predstavitvam slovenskih IT podjetij, v prvi vrsti gre za mlada podjetja oziroma podjetja, ki so izrazito razvojno naravnana.

Za razliko od Spletnih uric, ki že gosti podobne ljudi, bodo Startup müsli dogodki netehnološko obarvani. Ustanovitelji oziroma predstavniki podjetij bodo predavali o prehojeni poti in ciljih za naprej. Bistvo koncepta je povezovanje treh ključnih elementov za uspešnost v inovativnosti: IT – KULTURA – PODJETNIŠTVO. Gre za koncept, ki mladim v regiji še ni dovolj znan, razen redkim izjemam, in ga na ta način želimo približati čim širšemu krogu interesentov. Projekt bo namenjen predvsem študentom računalništva, podjetništva in ekonomije, novih medijev in umetnosti.
Ker so Spletne urice že zavzele torkove termine in ga geekovsko obarvale, vključujemo projekt Startup müsli v širši programski koncept, tako da bodo dogodki potekali vsakih 14 dni in se izmenjevali s Spletnimi uricami.
Dogodek bomo promovirali predvsem na fakultetah, na FERI, ki ima inženirsko in novomedijsko zaledje (medijske komunikacije), na EPF za ekonomiste ter na Pedagoški fakulteti med študenti likovne pedagogike, sociologije in filozofije, na fakultetah Univerze v Mariboru. Cilj je tudi nadgraditi skupnost, ki so jo ustvarile Spletne urice. Menimo, da bi se morali predvsem študentje teh fakultet med seboj intenzivneje spoznavati, družiti in povezovati. Povezovanje bo usmerjeno v izmenjavo izkušenj med mladimi podjetniki, ustanovitelji razvojnih podjetij ter mladimi profesionalci z navedenih področij. Projekt bo podprt tudi s strani medijev, saj gre za inovativen pristop že v samem konceptu.


Informacije:
http://www.kibla.org/dejavnosti/izobrazevanje/



<- Nazaj na: Novica

Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org