English

































Novica


ŽIDOVSKI TRG TA KONEC TEDNA V ZNAMENJU ŠKOTSKE TRADICIONALNE IN SLOVENSKE LJUDSKE GLASBE
01.06.2012 20:30
V petek, 01. junija ob 20.30 na Etno oder Židovski trg prihajata harfistka Catriona McKay iz Dundeeja z vzhodne obale Škotske in violinist Chris Stout s Shetlandskih otokov. Škotska tradicionalna glasba, v kateri oba koreninita, predstavlja izhodiščno točko za njuno glasbeno raziskovanje.  Rezultat je dinamičen zvok, poln popotovanj do drugih glasbenih stilov. Skupaj nastopata že 15 let. Prvi album Laebrack sta posnela leta 2005, leta 2010 še drugega White nights. Oba sta še člana zasedbe Fiddler's Bid, ki jo je ustanovil prav Chris Stout. Glasba emocij, lepote in ranljivih zvokov. V primeru slabega vremena bo koncert v KID Kibla!

V soboto, 2. junija, pa ob 20.30 sledi koncert zasedbe  Brina, ki jo je leta 2003 ustanovila pevka Brina Vogelnik z željo po svežem in drznejšem glasbenem ustvarjanju. Brina povezuje sedem glasbenikov, ki črpajo glasbene motive iz obujanja in predelovanja ljudskega blaga, vedno več repertoarja pa sestavljajo tudi avtorske pesmi.

Brina se je že z izdajo prvih albumov (Mlado leto –2004 in Pasja legenda - 2006) vidno uvrstila na zemljevid svetovne glasbe. Pasja legenda je kar tri mesece zasedala top 10 lestvice World Music Charts Europe, za katero glasuje 50 radijskih didžejev iz vse Evrope. Novembra 2006 se je album povzpel celo na 3. mesto, njen hit Poljanska balada pa je bilo mogoče po zaslugi pokojnega didžeja Charlieja Gilletta slišati severno in južno od ekvatorja. To je Brini prineslo turneje po Španiji (tudi nastopa na Womexu in Expu), Mehiki, Kanadi in ZDA.

Brina so:
Brina Vogelnik - glas
Jelena Ždrale - violina
Drago Ivanuša - harmonika
Luka Ropret - kitare
Nino de Gleria - bas
Blaž Celarec - tolkala
Julij Zornik - zvok

<- Nazaj na: Novica

Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org