Slovensko

































Veščine solidarnosti v kulturi: Kulturni delavec je delavec



Veščine solidarnosti v kulturi: Kulturni delavec je delavec
nedelja, 23. 6. ob 17. uri
MMC KIBLA

Vse, ki delujete na področju umetnosti in kulture, vabimo na brezplačno strokovno usposabljanje »Kulturni delavec je delavec«. Na delavnicah bomo osvetlili različne diskurzivne prakse, ki podpirajo (ne)razumevanje koncepta delavca v kulturi, kar lahko vodi do (implicitne/poklicne) izolacije ustvarjalcev in/ali njihovih organizacij. Strokovno usposabljanje bo izhajalo iz konkretnih izkušenj in pričevanj umetnikov s področja glasbenih in intermedijskih umetnosti, ponudilo bo tudi konkretne informacije o materialnih pogojih za ustvarjanje in na poljuden način predstavilo pravice, ki jih zagotavlja delavska zakonodaja.

Strokovno usposabljanje »Kulturni delavec je delavec« bodo izvedli dr. Gorazd Kovačič, Sara Renar in Peter Tomaž Dobrila.

Dr. Gorazd Kovačič je visokošolski učitelj sociologije na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani. Raziskovalno se ukvarja z ekonomsko in politično sociologijo, s sociološko in politično teorijo ter z analizo političnih ideologij. Bil je predsednik Visokošolskega sindikata Slovenije. Raziskovalno in praktično se ukvarja tudi s prekarnim delom, segmentacijo trga dela, delovanjem sindikatov in drugimi razmerji med delom in kapitalom.

Sara Renar je glasbena umetnica iz Zagreba in velja za eno najpogumnejših pevk – tekstopisk nove generacije na Balkanu. Je tudi magistra arhitekture, ki je pustila službo v pisarni in se za polni delovni čas posvetila glasbi. Večinoma nastopa v maternem hrvaškem jeziku. Za svojo glasbo in nastope v živo je prejela številne regionalne nagrade, vključno z nominacijo za evropski indie album leta IMPALA.

Peter Tomaž Dobrila je soustanovitelj Multumedijskega centra KIBLA V Mariboru, njegov vodja in predsednik, organizator, informator in svetovalec. Je tudi član Evropske akademije za digitalne medije (EADiM) ter soiniciator in soavtor zmagovite kandidature Maribora s partnerskimi mesti za Evropsko prestolnico kulture 2012, soiniciator projektov Ljubljana 2010 – Svetovna prestolnica knjige (UNESCO) in soiniciator Maribor 2013 – Evropska prestolnica mladih.

---

Strokovno usposabljanje je del projekta Veščine solidarnosti: metodologije sodelovanja, ki na-staja pod okriljem Založbe /*cf. in v partnerstvu z Glasbarium Institute ter s finančno podporo Ministrstva za kulturo RS. Soorganizator dogodka je Kulturno izobraževalno društvo KIBLA.


Na prireditvi bodo na ogled, listanje in branje tematsko izbrane knjige Založbe /*cf. Najodmevnejši naslovi bodo naprodaj po posebej ugodnih cenah.


Sections


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivals


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projects, Coproduction and International Cooperation


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Subscribe to newsletters





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org