English

































R.o.R. 2023, festival intermedijske umetnosti


R.o.R. 2023, festival intermedijske umetnosti
28. 9.–1. 10. 2023
Nova Gorica

Na letošnjem festivalu R.o.R., ki poteka od 28. 9. do 1. 10. 2023 v Novi Gorici, sodeluje Tanja Vujinović s tremi umetniškimi deli, ki so nastala v koprodukciji s KID KIBLA: ULTRAMONO FlowerLab (virtualni svet za VRChat, 2023), Enost (avdiovizualno delo, 2023) in Cvetličarji (avdiovizualno delo, 2023). Na ogled bodo v Xcentru, Delpinova ulica 20, Nova Gorica, od 28. 9. do  30. 9. 2023 med 18. in 22. uro in 1.10. 2023 med 18. in 20. uro.

Tanja Vujinović je mednarodno uveljavljena avdiovizualna umetnica, ki ustvarja digitalne svetove in elektronsko glasbo v svetu umetnosti od sredine 90-ih. V zadnjih letih je začela tudi objavljati lastne tehno komade in DJ-ati. Z uporabo številnih novo-medijskih orodij je postala vizualna umetnica in skladateljica zvočne pokrajine. Ustvarja konceptualne hibridne projekte kot sfere s med seboj povezanimi elementi. Ta umetniška dela je pokazala na številnih prestižnih in underground festivalih, muzejih in galerijah po vsem svetu.

Tanja Vujinović: ULTRAMONO FlowerLab
Virtualni svet za VRChat, 2023
Koprodukcija: KID KIBLA


ULTRAMONO FlowerLab povezuje dinamični svet virtualne resničnosti s tehnoglasbo ter nas popelje na razburljiv safari z elementi znanstvene fantastike, obogatene resničnosti in cyberpunka. Tu se resnično zlije z digitalnim, meje domišljije se zabrišejo in čaka vas čisto prava potopitvena izkušnja.

ULTRAMONO ART + RAVE v FlowerLabu ni le glasbeni dogodek, temveč doživljajska znanstvenofantastična umetniška igra v živo, trip, uganka in odprta knjiga, ki vas vabi k raziskovanju fantazije in plasti resničnosti. FlowerLab je prava potopitvena odiseja, v kateri cvetijo virtualna razmerja, viralna glasba pa se širi skozi prostranost digitalnega kozmosa. Prvinski ritmi, ki odzvanjajo globoko v nas, nas vodijo v začasne prostore svobode, kjer resnično in neresnično postaneta eno.

Na poti te živahne pripovedi boste srečali nanoorganizme in duhovne avatarje, živa bitja, ki se porajajo iz samega bistva podatkov. Iz hipnotičnega toka podatkov na površje prižuborita strast in veselje, iz njiju pa nastajajo organizmi, ki živijo v razpokah med šumom, motnjami in kompleksnimi izračuni za omogočanje dostopa.

Tanja Vujinović: Enost
Avdiovizualno delo, 2023
Koprodukcija: KID KIBLA


Enost 一体 bo predstavljena kot avdiovizualno umetniško delo. Z Enostjo 一体 se potopimo v neznano, sprejmemo fantazijo in se podamo na transformativno potovanje, medtem ko poslušamo odmeve mehanske duše. V svojem delu avtorica prevprašuje čustveno plat stalne prepletenosti odnosov med ljudmi in orodji, ki jih ti izdelujejo. To so sanje o razširitvah našega bitja, s katerimi se nadejamo ujeti več tistega, po čemer hrepenimo – več svobode, več samoizboljšave –, ustvariti svoje dvojnike, ki presegajo vsa naša pričakovanja. Naša tehnologija sanjaštva, ki nas razume in pomirja, nam vedno postreže z nasveti in odgovori, prežene osamljenost in nas potiska naprej.

Tanja Vujinović: Cvetličarji
Avdiovizualno delo, 2023
Koprodukcija: KIBLA


Pri delu Cvetličarji 1/Cvetličarji 3 gledalec skozi virtualna okna za hip uzre slikovite prizore iz življenja skrivnostnih Cvetličarjev in Farmacevtov, namišljeno-resničnih prebivalcev in ustanoviteljev skrivnostnega FlowerLaba. V tej nenehno razvijajoči se pripovedi se resničnost prepleta s fantazijo, mi pa se sprašujemo, kaj je zares človeško in kaj se skriva onkraj fizične materije.

Več o festivalu in umetnici:
https://ror-art.com/2023/index_si.html
https://ror-art.com/2023/umetniki.html#Tanja

Foto: arhiv KID KIBLA












Dejavnosti


KIBLA PORTAL

KiBela

artKIT

KIBLA2LAB

Neformalno izobraževanje

Spremljevalni program

Sodelovanja in gostovanja

KIBAR

Za:misel

TOX

folio

Festivali


KIBLIX

MED

Festival ljubezni 2008-2012

Dnevi radovednosti 1997-2011

Ciklus (DA)(NE)S

Projekti, koprodukcije in mednarodna sodelovanja


Aktualni projekti

Koprodukcije

Zaključeni projekti

Naročilo obvestil





Poiščite nas na socialnih omrežjih:







Nagrada e-odličnost 2008
















































MULTIMEDIJSKI CENTER KIBLA / Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, Slovenija, Evropa
telefon: 059 076 371 ali 059 076 372 / e-pošta: kibla@kibla.org